Waarom schoon water?

De waterkwaliteit in Rivierenland kan nog veel beter. Dat is de reden waarom we samen de schouders eronder gaan zetten om dat te bereiken. Er zijn twee goede redenen:

Milieu

Rioolwater dat is verontreinigd komt toch voor een deel in de rivier terecht. En dat is niet zo goed voor de planten en dieren in Rivierenland. Net als trouwens stoffen die via het grondwater onder uw tuin in een sloot terecht kunnen komen. Daar leven bijvoorbeeld weer vissen die deze stoffen binnen krijgen. We kunnen er samen voor zorgen dat het water een goede kwaliteit heeft. En dat is ook weer prettig voor ons, als we in de zomer een duik willen nemen.

Kosten

Achter de schermen kost het soms best veel moeite om vuil water weer zo schoon te krijgen dat het terug kan stromen in de rivieren. Door de jaren heen zien we dat de kosten voor het reinigen van afvalwater langzaam maar zeker omhoog gaan. Dat komt omdat we voor sommige vervuilingen nieuwe methoden moeten ontwikkelen en die zijn best kostbaar. Kortom: hoe schoner het water uw huis verlaat, hoe lager de kosten om het te schoon te krijgen.

BEZOEKADRES
De Blomboogerd 1 
4003 BX Tiel
(0344) 64 90 90

CONTACT
Ideeën, opmerkingen of tips over dit onderwerp? Stuur een mailtje naar samenschoonwater@wsrl.nl